Door Jan Beugelaar op 16 juli 2020

Schort Poolse stedenbanden op en steun Poolse LHBT-organisaties!

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft op 15 juli per direct de vriendschapsband met de Poolse stad Pulawy verbroken, omdat Pulawy onlangs – net als in bijna 30 procent van de Poolse gemeenten – zichzelf uitriep tot een LHBT-vrije zone. Het PvdA Roze Netwerk roept gemeenten op om de stedenband niet te verbreken, maar om de stedenband op te schorten en lokale LHBT-organisaties te steunen. Door het beëindigen van een stedenband snijdt je namelijk alle banden met de gemeenschap in Polen door.

Juist nu is het belangrijk om solidair te zijn met de Poolse LHBT-gemeenschap. Steeds meer gemeenten in Polen roepen zichzelf uit tot  LHBT-vrije zone en de homo-  en transfobe president Duda is herkozen. De LHBT-gemeenschap staat steeds meer met de rug tegen de muur. Voor gemeenten die een stedenband hebben met een Poolse stad of gemeente die zich tot LHBT-vrije zone heeft uitgeroepen is dit een kans om het verschil te maken. Keer je rug niet toe, maar steek je hand uit naar de Poolse LHBT-gemeenschap. Steun hen met een bijdrage uit het budget voor de stedenband.

Jan Beugelaar

Jan Beugelaar

Mijn ontdekking van de Sociaal – Democratie en van mijn Gay zijn vond ongeveer gelijkertijd plaats. Heel lang geleden dus. Over mijn geaardheid heb ik nooit getwijfeld 🙂 Maar ben ondertussen ook overtuigd Europees Sociaal-Democraat. Met hart en ziel ben ik internationaal secretaris voor het Roze netwerk en activist bij Rainbow Rose van de PES.

Meer over Jan Beugelaar