29 mei 2021

Roze Netwerk nomineert Jan Beugelaar voor Rainbow Rose bestuur

Het PvdA Roze Netwerk bestuur heeft Jan Beugelaar voorgedragen als kandidaat voor de  functie van Vice-President van Rainbow Rose. Op 3 juli 2021 zal het Europese netwerk van sociaaldemocratische en socialistische LHBTI-netwerken een nieuw bestuur kiezen tijdens een digitale ledenvergadering.

Jan Beugelaar was de afgelopen drie jaar vanuit Griekenland internationaal secretaris van het PvdA Roze Netwerk. Aan het begin van zijn termijn kondigde hij aan dat hij na afloop van zijn termijn zou gaan stoppen. Vandaag heeft het Roze Netwerk – tijdens de digitale ledenvergadering – afscheid genomen van hem als internationaal secretaris. Om direct bekend te maken dat het bestuur Jan Beugelaar met trots voordraagt voor het Rainbow Rose bestuur.

Het PvdA Roze Netwerk hecht veel waarde aan internationale solidariteit en wil daarom een actieve bijdrage leveren aan de Europese strijd voor gelijke rechten en acceptatie van LHBTI’ers. De opkomst van LHBT-vrije gemeenten in Polen en de verworpen wetgeving voor het zelfbeschikkingsrecht voor transgenders in Duitsland en Spanje tonen aan dat er nog een flinke strijd te leveren is, ook in onze eigen politieke familie.

Voorzitter Emine Bozkurt over de kandidatuur van Jan Beugelaar: “Wij zijn erg blij dat Jan zich gekandideerd heeft. Hij is een echte team player die mensen dichter bij elkaar brengt. Hij combineert dat met een enorme strijdvaardigheid en ervaring. Wij denken dan ook dat hij een grote aanwinst zal zijn in het Rainbow Rose bestuur.”

Jan Beugelaar heeft zelf ervaren hoe belangrijk het is om te strijden voor gelijke rechten op Europees niveau: “Door mijn verhuizing naar Griekenland heb ik ervaren hoe belangrijk Europa is, maar ook hoe groot de verschillen nog zijn in de rechten en de situatie van LHBTI+ mensen. Ik wil graag meewerken aan een rechtvaardig Europa voor iedereen.”

De Algemene Vergadering op 3 juli 2021 van Rainbow Rose vindt dit jaar vanwege Corona digitaal plaats. De Algemene Vergadering van Rainbow Rose in Maastricht is om deze reden verplaatst naar 2022.