6 september 2016

Help roze kandidaten met je handtekening!

Om op de kandidatenlijst van de PvdA te komen moet elke kandidaat minimaal 100 handtekeningen hebben van PvdA-leden. Als Roze Netwerk helpen wij graag ons leden die op de kandidatenlijst willen komen. Wij hebben daarom in onze nieuwsbrief een oproep gedaan aan potentiële kandidaten. Wij hebben van drie potentiële kandidaten een reactie gekregen. Lees hieronder hun motivatie en neem per e-mail contact met hen op als je hen wilt ondersteunen met je handtekening!

Norbert Wille

“Wij leven in een van de sterkste economieën van de wereld maar nog steeds zijn er grote groepen die daar niet van kunnen profiteren, omdat zij niet instaat zijn uit de situatie te ontsnappen. Mijn grootste drijfveer mij kandidaat te stellen ligt in de zorg over deze groep mensen die aan de onderkant van de samenleving leeft maar vaak niet direct zichtbaar is.”

e-mail: npw1965@xs4all.nl

Mats Bergman – de Zwart

“Ik wil opkomen voor MBO’ers, omdat ik denk dat zij niet goed of beter vertegenwoordigd kunnen worden. Ik blijf telkens ontdekken dat MBO’ers niet goed begrepen worden. Daarnaast wil ik me in gaan zetten voor emancipatie op alle gebieden. De maatschappij verhard en komt in een tweestrijd, als PvdA moeten we hier het voortouw in nemen. Er is geen andere partij die de expertise, know how en mensen heeft om hiermee aan te werken.”

email: mats.bergman@live.nl

Leon Hombergen

“Ik wil bereiken dat de PvdA weer echt mensgericht is, en zich inzet voor de mensen bij wie het niet allemaal aan komt waaien.

Wie ik zie als voorbeelden? Samuel Sarphati in Amsterdam, die zich als arts het lot van de armsten aantrok en vele baanbrekende initiatieven nam; Willem Drees die met groot moreel gezag het fundament legde voor de modern staat, en in deze tijd Lutz Jacobi, vanwege haar mensgerichte down to earth aanpak.”

email: leon.hombergen@gmail.com