Door Antoine van Lune op 15 mei 2020

Digitale IDAHOT meeting met Europarlementariër Vera Tax

Komende zondag is het de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOT). De actualiteit laat zien dat het helaas nog steeds noodzakelijk is om hier de aandacht op te vestigen. LHBTI’s zijn in onder andere Polen, Hongarije en Noord-Macedonië niet veilig, maar ook in Nederland hebben er recent weer homo- en transfobe incidenten plaatsgevonden.

Op zondag 17 mei om 20:00 uur gaan wij tijdens onze eerste digitale meeting in gesprek met Europarlementariër Vera Tax over IDAHOT en wat zij vanuit het Europees Parlement kan doen om LHBTI’s te helpen. Daarnaast kunnen jullie vragen stellen aan Vera en suggesties doen voor de aanpak van geweld en aggressie tegen LHBTI’s. Het digitale gesprek wordt geleid door onze voorzitter Emine Bozkurt.

Meld je nu aan door een email te sturen naar [email protected]. Een half uur voor de meeting zal er een email gestuurd worden met een link naar Zoom. 

De komende weken zullen wij meer digitale meetings organiseren over verschillende roze thema’s. De inbreng tijdens deze digitale meetings zal de basis zijn van onze bijdrage aan het verkiezingsprogramma van de PvdA.