De kandidaat-bestuursleden stellen zich voor

24 mei 2021

Komende zaterdag 29 mei 2021 van 11:00 uur tot 13:00 uur is onze algemene vergadering. Wij kiezen voor de komende periode van 2 jaar de penningmeester en twee algemeen bestuursleden. Het bestuur draagt met trots Marianne Troostwijk, Rowdy Boeyink en Marene Elgershuizen voor. Hieronder stellen wij de kandidaten voor:

Marianne Troostwijk – penningmeester

Marianne is al twee jaar penningmeester van het Roze Netwerk. Zij vertegenwoordigt het netwerk ook bij de LWP werkgroep van COC Nederland en zij organiseert samen met Leon Hombergen de politieke Pride boot. Zij gaat graag nog een periode door, omdat ons werk helaas nooit klaar is. Verder werkt zij bij het NIW als secretariaat en doet zij daar de financiën. Zij heeft drie kinderen en is penningmeester bij Beit Hachidush, een roze gekleurde synagoge. Ook sport zij graag met haar lief en doet zij vrijwilligerswerk bij Alpe d’HuZes. Zij woont in Ede en hangt daar de Pride vlag uit met helaas gemengde reacties aldaar.

Rowdy Boeyink – algemeen bestuurslid

Sinds vijf jaar is Rowdy (weer) woonachtig in Nederland, en hij wilt zich graag inzetten voor de LHBTQI+ emancipatie, in Nederland en ver daarbuiten. Hij hoopt de komende twee jaar zijn expertise en ervaring in te zetten voor het bestuur. Eind jaren ‘90 kwam hij uit de kast tijdens zijn studie in Utrecht, en mede door de invoering van LHBTQI+ wetgeving in de ‘paarse’ jaren, werd hij ook lid van de PvdA. Begin jaren 2000 heeft hij zich actief ingezet voor seksuele minderheden in verschillende organisaties en platformen. Pas toen hij in 2005 naar Singapore, en later naar Hong Kong, verhuisde, werd zijn betrokkenheid minder. Juist door zijn ervaring in Azië is hij gaan inzien dat je aan emancipatie altijd moet blijven werken. 

Marene Elgershuizen – algemeen bestuurslid

Marene Elgershuizen studeerde Geschiedenis en Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit in Groningen, vervolgens Klassieke Zang aan de Conservatoria van Groningen en Amsterdam en privaat in Berlijn en München. Tegenwoordig is zij werkzaam als opera- en concertsolist en bekleedt ze in haar vrije tijd verschillende bestuursfuncties in de velden van de klassieke muziek, vrouwen- en lhbt+ rechten.