3 mei 2016

28 mei: eerste voorjaarsbijeenkomst met minister Jet Bussemaker!

Op zaterdag 28 mei start het PvdA Roze Netwerk met een nieuwe traditie: de voorjaarsbijeenkomst! Tijdens de eerste editie zullen te gast zijn: Jet Bussemaker, Gert-Jan Verboom en raadsleden Co Engberts en Peggy Wijntuin.

Het PvdA Roze Netwerk heeft zich de afgelopen periode veel bezig gehouden met het onder de aandacht brengen van de positie van LHBT’s in AZC’s. De komende tijd zal de opvang van (LHBT) vluchtelingen een terugkomend thema zijn door de toestroom van vluchtelingen. Dit is dan ook het belangrijkste thema van onze eerste voorjaarsbijeenkomst, maar er is genoeg ruimte voor andere onderwerpen!

Gert-Jan Verboom zet zich in met hang-out 010 en 070 voor jongeren en vluchtelingen die het moeilijk hebben in hun omgeving. Via verschillende workshops en activiteiten begeleidt hij hen en geeft hij hen de ruimte om zich zelf te zijn.

Co Engberts en Peggy Wijntuin zullen vertellen over hoe men in Rotterdam omgaat met (LHBT) vluchtelingen. Daarnaast zullen zij ingaan op hoe je als gemeente de roze gemeenschap een gezicht kan geven en hoe je daar als oppositiepartij aan kan bijdragen.

Minister Jet Bussemaker zal in gesprek gaan over LHBT vluchtelingen, emancipatie en het bredere LHBT-beleid. Geen vraag zal te gek zijn, maar de minister kennende zal ze ook genoeg vragen voor jullie hebben.

De bijeenkomst wordt vanzelfsprekend afgesloten met een bruisende roze borrel!

Datum: zaterdag 28 mei 2016

Tijd: 12:30 – 15:30 uur

Locatie: De Unie, Mauritsweg 34-35, Rotterdam

plattegrond