Door Jan Beugelaar op 29 juli 2021

25ste Budapest Pride

De 25e Budapest Pride was vooral een protest tegen de anti LHBTI- maatregelen van de regering Orban en tegen het aangekondigde referendum. Aan het protest deden ongeveer 30.000 mensen mee. Aan het protest deed ook een grote delegatie van SoHo Oostenrijk en Rainbow Rose mee.

Naast het meelopen in de Pride uit solidariteit was er ook een politiek programma samengesteld dat plaatsvond in het hoofdkantoor van onze zusterpartij MSZP. Sprekers waren Zita Gurmai, Hongaars parlementslid en voorzitter van PES Women, Europarlementariërs Even Incir (Zweden) en Brando Benefi (Italië), Italiaans senator Sandro Zan en Jan Beugelaar namens Rainbow Rose.

Tijdens de Pride Walk sloten meer sociaaldemocratische politici zich bij de groep aan. De burgemeester van Budapest, beoogd uitdager van Orban bij de volgende verkiezingen, Gergely Karácsony, bedankte na de mars de delegatieleden persoonlijk in het Pride Park.

Jan Beugelaar

Jan Beugelaar

Mijn ontdekking van de Sociaal – Democratie en van mijn Gay zijn vond ongeveer gelijkertijd plaats. Heel lang geleden dus. Over mijn geaardheid heb ik nooit getwijfeld 🙂 Maar ben ondertussen ook overtuigd Europees Sociaal-Democraat. Met hart en ziel ben ik internationaal secretaris voor het Roze netwerk en activist bij Rainbow Rose van de PES.

Meer over Jan Beugelaar