Bespreking tweede termijn initiatiefwet Awgb

Door Ricardo Brouwer op 28 juni 2018, van 11:30 tot 14:30, Tweede Kamer, Den Haag | Tweede Kamer, Den Haag

Aanstaande donderdag 28 juni vindt de bespreking van de tweede termijn van wetsvoorstel 34 650 plaats; de initiatiefwet tot de aanpassing van de Algemene wet gelijke behandeling (Awgb).

Kamerleden Bergkamp (D66), Van den Hul (PvdA) en Özütok (GroenLinks) willen de Algemene wet gelijke behandeling (AWGB) aanpassen, zodat de wettelijke bescherming tegen het ongeoorloofd onderscheid maken op grond van geslacht nader wordt uitgewerkt en geëxpliciteerd. Zij willen daarmee duidelijk maken dat de Awgb expliciet bescherming biedt tegen het ongeoorloofd onderscheid maken op grond van geslachtskenmerken, genderidentiteit en genderexpressie. Iedereen moet namelijk zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

Onlangs hebben wij hier een brief over gestuurd namens de Regenboogcoalitie; VVD LHBT (VVD), RozeLinks (GroenLinks), ROZEinROOD (SP), PRIDE66 (D66) en PvdA Roze Netwerk (PvdA). Lees deze brief hier.

Mocht je bij de bespreking willen zijn, lees dan hier hoe je de plenaire zaal van de Tweede Kamer kunt bezoeken.

Ricardo Brouwer

Ricardo Brouwer

De Partij van de Arbeid is de partij die diepgeworteld zit in mijn leven. Mijn grootvader was lid vanaf de oprichting en ik heb het stokje van hem overgenomen. Het is voor mij dé partij waar ik mij thuis bij voel. Wat je seksuele gerichtheid, genderidentiteit of culturele achtergrond ook is: de PvdA is er

Meer over Ricardo Brouwer