11 januari 2017

Steun onze kandidaten tijdens het PvdA congres!

Het nieuwe jaar is alweer vol aan de gang en het PvdA congres staat voor de deur. Komend weekend (14 en 15 januari 2017) wordt het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. Er zijn helaas ondanks ons pleidooi voor een goede vertegenwoordiging van LHBTI-kandidaten maar weinig LHBTI-kandidaten op de concept-lijst gekomen.

Wij willen jullie allemaal oproepen om onze kandidaten te steunen! Dat kan je doen door tijdens de stemmingen te voorkomen dat zij zakken op de lijst. Lees hieronder hun motivatie als kandidaat (meer informatie is hier te vinden):

Henk Nijboer (plaats 7)

Ik geloof in een vrije en tolerante samenleving, waar je zelf mag bepalen van wie je houdt en met wie je trouwt. Zelf heb ik dat op 4 juni 2010 mogen doen met Simon. Een heel bijzondere en inderdaad mooiste dag van mijn leven. Dat had niet gekund zonder de invoering van de wet die het mogelijk maakte om te trouwen met iemand van hetzelfde geslacht. Door Job Cohen.

En nog altijd is het in verreweg de meeste landen niet toegestaan om te trouwen met degene van wie je houdt. Nog altijd worden ook in Nederland homo’s gediscrimineerd, leraren gepest en vindt geweld plaats. Afgelopen jaar helaas ook een aantal keren in mijn woonplaats Groningen.

Voor mij blijft gelijkwaardigheid het belangrijkste in het leven en daar blijf ik – ook in de politiek – elke dag voor strijden. Zodat Nederland niet alleen het tolerantste land van de wereld was, maar ook weer wordt.

Marinka Mulder (plaats 48)

“Mevrouw, heeft u een vriend?” Het is één van de eerste vragen die pubers stellen aan hun lerares. Het is natuurlijk ook een hele belangrijke vraag. Maar het is voor homoseksuele, lesbische en biseksuele docenten (zoals ikzelf) lang niet makkelijk net zo spontaan op de vraag te antwoorden als dat deze wordt gesteld. Zelf durfde ik het de eerste jaren voor de klas in elk geval niet en ik ken veel collega’s die met hetzelfde vraagstuk worstelen. Politici moeten zich sterk maken voor deze docenten, want juist LHBTI-docenten zijn belangrijke rolmodellen. Daar wil ik campagne voor voeren. Doe je mee?

Richard van de Burgt (plaats 57)

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik woon samen met mijn vriend in Geldrop, bij Eindhoven. Ik zet me al jaren in voor de LHBTI emancipatie. Ik was bestuurslid bij het Roze Netwerk en initiator van Rainbow Rose, het sociaal democratische LHBTI netwerk in Europa. Met mijn ervaring als coördinator van het Roze Ombudsteam heb ik gezien dat LHBTI’ers overal in Nederland nog steeds te maken hebben met discriminatie, onbegrip en pesterijen op het werk en in de wijk. In de wet zijn zaken tegenwoordig vrij goed geregeld, maar het kan altijd beter. Echter, ik vind dat de grote stap die nú gezet dient te worden, die van échte acceptatie en begrip bij de mensen is. Hiertoe is meer verbinding nodig in onze samenleving en een effectieve aanpak van bijvoorbeeld hate-crimes. Ik wil me inzetten voor die échte acceptatie en begrip tussen de oren van iedereen.