4 maart 2020

Roze netwerken eisen excuses voorzitter Pride Amsterdam

Met verbazing en afschuw hebben RozeLinks, PvdA Roze Netwerk en Rood voor Roze kennis genomen van de uitspraken van de voorzitter van de Amsterdam Pride, Frits Huffnagel, in SpraakmakersOp1 over vluchtelingen. Wij betreuren deze uitspraken van een voorzitter van een Pride organisatie die zou moeten staan voor inclusie en diversiteit.

Er is nog geen enkele reactie of excuus gekomen vanuit de heer Huffnagel zelf, wel een reactie op twitter over bombardementen op regio’s vanwaaruit gevlucht wordt “er wordt niet voor niks gebombardeerd”. Impliceren dat bombardementen op Syrische burgers die in vrijheid willen leven door een dictator die koste wat kost aan de macht wil blijven, gegrond zijn, is verwerpelijk.

Als regenboogafdelingen van PvdA, SP en GroenLinks nemen we afstand van deze uitspraken. In onze ogen past het de voorzitter van deze organisatie niet om deze uitspraken te doen en verwachten we dat hij hier publiekelijk afstand van neemt en zijn excuus aanbiedt. De eerste reactie van de organisatie van Amsterdam Pride op deze uitspraken vinden wij ook volstrekt onvoldoende, en wij roepen deze organisatie op afstand te nemen van de uitspraken van haar voorzitter.