Protestantse kerk: neem afstand van de Nashvilleverklaring!

Door Antoine van Lune op 6 januari 2019

Dit weekend werd duidelijk dat enkele honderden protestantse predikanten de Nederlandse versie van de ‘Nashvilleverklaring’ hebben ondertekend. In deze verklaring worden het huwelijk voor paren van het gelijke geslacht, homoseksualiteit en transgender personen veroordeeld. Het betreft ordinaire homo- en transfobie. De Protestantse Kerk Nederland (PKN) en het evangelisch werkverband moeten hier zo snel mogelijk afstand van nemen.

Het PvdA Roze Netwerk is geschrokken dat een radicaal orthodox-christelijke tekst zoals de Nashvilleverklaring van zoveel predikanten steun krijgt. Deze verklaring is discriminerend en een aanval richting LHBTI’s. Wij zijn in de overtuiging dat veel protestantse gelovigen zich op geen enkele manier kunnen vinden in de tekst. Het is buitengewoon kwetsend voor gelovige LHBTI’s.

Antoine van Lune (voorzitter a.i.): “Wij zijn van mening dat de protestantse kerk niet anders kan dan afstand te nemen van deze discriminerende tekst. De tekst past niet bij de verdraagzaamheid en medemenselijkheid die de kerk uit probeert te dragen. Wij hopen dat veel gelovigen samen met ons de kerk oproepen om afstand te nemen van homo- en transfobie.”