PES Congres en PvdA Congres

Door Jan Beugelaar op 4 januari 2019

Frans Timmermans: onze topkandidaat

Tijdens een druk bezocht congres in Lissabon is Frans Timmermans uitgeroepen tot Spitzenkandidaat van de Party of European Socialists. Tijdens het congres liet Frans Timmermans al vele malen blijken dat hij staat voor een inclusief Europa met gelijke rechten voor de LHBTI’s en vrouwen.

Tijdens het congres ging Frans Timmermans bij de stand van Rainbow Rose in gesprek met Antoine van Lune (voorzitter a.i.) en Bea Tilanus (bestuurslid Rainbow Rose). In een van de paneldiscussies tijdens het congres sprak Camila Garfias (voorzitter Rainbow Rose) over het belang van LHBTI-rechten op Europees niveau.

“Wij kunnen ons als Roze Netwerk geen betere kandidaat wensen.”

Bestuurslid Jan Beugelaar: “De Party of European Socialists is de enige Europese partij met een duidelijk plan voor gelijke rechten. Met Frans Timmermans heeft de partij een voorvechter voor LHBTI-rechten als Spitzenkandidaat. Wij kunnen ons als Roze Netwerk geen betere kandidaat wensen.”

Kom naar het congres!

Tijdens het congres op 19 januari in Den Bosch organiseren wij een workshop en wordt er gestemd over een motie van ons over de positie van LHBTI’s in Europa en binnen onze eigen partij. Wij rekenen op jullie steun! Zorg dat je op tijd bent, want er wordt al ’s ochtends gestemd over de moties.

Om organiseren wij een workshop om 12:45 uur onder de titel “Niet vanzelfsprekend; De positie van LHBTI’s in Europa en de partij.” Door middel van speedinterviews en een paneldiscussie willen we leren van de ervaringen van partijleden die actief zijn in Europa. De sprekers worden binnenkort bekend gemaakt. Tot op het congres!