20 september 2015

Nieuwsbrief september

Manifestatie ‘Amsterdam zegt #Njet !

Geen LHBT vluchtelingen terug naar Rusland’ Zaterdag 19 september om 11:30 uur wordt de manifestatie ‘Amsterdam zegt #Njet ! Geen LHBT vluchtelingen terug naar Rusland!’ gehouden in de Hoftuin, achter de Hermitage in centrum Amsterdam. Op het bordes zullen verschillende bekende Amsterdammers het woord voeren zoals Dolly Bellefleur maar ook verschillende Tweede Kamerleden en burgemeester Van der Laan zullen aanwezig zijn. Er wordt na afloop een massale Kiss-In achter de Hermitage georganiseerd. Wij roepen iedereen die in de gelegenheid is om mee te doen aan de manifestatie. Toon jullie solidariteit met LHBT’ers uit Rusland!

Rotterdam Pride

Van 24 september tot 27 september vindt Rotterdam Pride weer plaats. Natuurlijk is het Roze Netwerk van de partij. Zo doen wij op vrijdag mee aan de Rotterdam Pride Walk. Wij verzamelen om 17:45 uur voor het stadshuis en de start van de Pride Walk is om 18:00 uur.

Zaterdag heeft het Roze Netwerk een kraam tijdens de Rotterdam Pride infomarkt. Op de infomarkt staan onder andere ook Trainbow, Roze in Blauw. Wil je meehelpen of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Eric Renes (eric.renes@gmail.com).

Coming Out Dag 2015

Tijdens Coming Out Dag hangen de 41 regenbooggemeenten de regenboogvlag uit om hun solidariteit en steun te uiten richting jongeren die nog uit de kast moeten komen. Deze gemeenten zijn de trotse koplopers op het gebied van LHBT-emancipatie onder de gemeenten. Het bestuur van het Roze Netwerk is van mening dat meer gemeenten het voorbeeld van deze gemeenten moeten volgen. Wij zullen daarom partijgenoten op lokaal niveau oproepen om als gemeente de regenboogvlag uit te hangen.

Nieuwe secretaris

Vanaf deze zomer heeft het bestuur van het Roze Netwerk een nieuwe secretaris, omdat Dennis van Scheppingen teruggetreden is als secretaris. Wees gerust, Dennis blijft actief als algemeen bestuurslid! Antoine van Lune (30) heeft de functie van secretaris van Dennis overgenomen. Antoine is al geruime tijd actief bij de PvdA in Maastricht (o.a. als gemeenteraadslid) en is actief geweest bij COC Limburg onder andere als woordvoerder. Hij is op dit moment vicevoorzitter van de redactie van het blad Lokaal Bestuur. Samen met het Roze Netwerk wil hij graag een bijdrage leveren aan een kleurrijk PvdA dat onmiskenbaar dé emancipatie-partij van Nederland is voor alle LHBTI’ers. Voor vragen, opmerkingen en tips kunnen jullie hem bereiken op a.vanlune@gmail.com.

Aanmelden bij het PvdA Roze Netwerk

Wij hebben een grote mailinglijst voor leden van het Roze Netwerk. Wij zijn ontzettend blij met de grote steun voor het PvdA Roze Netwerk. Menige PvdA-afdeling zal jaloers op ons zijn. Alleen wij zien dat veel van jullie geen lid zijn van het Roze Netwerk via ‘Mijn PvdA’ op www.pvda.nl. Wij hebben hierdoor geen goed inzicht in ons ledenbestand en het is daardoor moeilijk om onze mailinglijst up-to-date te houden. Wij vragen daarom jullie hulp. Controleer via https://mijn.pvda.nl/ of je al lid bent van het PvdA Roze Netwerk en als je dat nog niet bent, meld je dan aan! Hoe doe je dat? – Log in op je ‘Mijn PvdA’ – ga naar ‘Mijn lidmaatschap’ – klik op de tab ‘Netwerken’ – klik onderaan de lijst op wijzigen – vink het homo-emancipatie netwerk aan en klik op opslaan. Alvast bedankt voor de moeite!